NVTG bouwaward 2010 - woonbegeleidingscentrum Aan de Pas - Bunde

NVTG bouwaward voor Woonbegeleidingscentrum (terugblik)

De NVTG bouwaward voor het woonbegeleidingscentrum Aan de Pas levert bewijs dat iNeX architectenbureau uit Maastricht zich mag beroepen op een gedegen reputatie als het gaat om architectuur in de zorg. Geïnspireerd door het principe van “Healing Environment” buigen onze architecten zich over projecten t.b.v. ziekenhuis, verpleeghuis en/of artsenpraktijk teneinde een omgeving te creëren die veel werk overneemt van het personeel en tegelijkertijd geen verpleeghuis-achtige uitstraling ademt. De realisatie van een van deze projecten verwierf uiteindelijk de NVTG bouwaward. Dit betrof het Woonbegeleidingscentrum Aan de Pas te Bunde.

Uit de publicatie ‘Woonbegeleidingscentrum Aan de Pas – Bunde, “een gebouw voor zelfstandige mensen, niet voor cliënten”‘:

Download de brochure 'Woonbegeleidingscentrum Aan de Pas, Bunde'

BROCHURE

“Vlak buiten het dorp Bunde in Zuid-Limburg werd in september 2009 een innovatief wooncomplex geopend voor mensen met een meervoudige beperking. In een huiselijke omgeving waar de zorg zoveel mogelijk is verstopt, worden de bewoners geprikkeld zich zo zelfstandig mogelijk door het leven te bewegen. De opdrachtgever van de nieuwbouw en leverancier van de zorg, Stichting Ge- handicaptenzorg Limburg (SGL), vroeg architect Peter de Graaf van iNeX Architecten uit Maastricht om de kwaliteit van leven van de bewoners in alle facetten van het ontwerp voorop te zetten. Een kwaliteit die verder wordt verhoogd door het gebouw open te stellen voor andere zorgvragers en buurtbewoners. Omgekeerde integratie als middel om mensen met een meervoudige beperking toch in het midden van de samenleving te plaatsen.”
 

Uit de publicatie ‘Veel inspraak door bewoners tijdens realisatie Aan de Pas’ (FMT gezondheidszorg)

NVTG bouwaward 2010

PUBLICATIE FMT

Woonzorggebouw Aan de Pas in het Limburgse Bunde kreeg onlangs de NVTG BouwAward 2010 hoofdprijs uitgereikt. Aan de Pas is een woonzorggebouw voor cliënten met een progressieve spierziekte of een andere complexe zorgvraag. De achttien bewoners zijn aangewezen op intensieve verzorging. De redactie van FMT gezondheidszorg sprak met de bewoners Elja Nelissen en Luuk de Haan, manager Rianne Cuppen en architect Peter de Graaf over de realisering van dit bijzondere gebouw.